preskoči na sadržaj
Djelatnici

„Prosječan učitelj govori. Dobar učitelj objašnjava. Izvrstan učitelj pokazuje. Vrhunski učitelj nadahnjuje.“

William Arthur Ward

 

Što razlikuje uspješnu od neuspješne škole? Neki će reći da je to opremljenost učionica najsuvremenijom opremom, neki nastava na tabletima, a neki da je to vanjski izgled školske zgrade. No, pritom se zaboravlja da su ključ svakog uspjeha ljudi.

Učitelji i stručni suradnici Osnovne škole „Vladimir Gortan“ Rijeka tajna su uspjeha i ugleda naše odgojno-obrazovne ustanove. Oni svojim znanjem i ljubavlju prema učiteljskom pozivu prenose učenicima pozitivan odnos prema obrazovanju,  potiču ih na istraživački rad, ekološki osvješćuju, motiviraju ih za cjeloživotno učenje kako bi njihova znanja postala trajnija te odgajaju u duhu demokracije, tolerancije, pluralizma, ali i poštivanja vlastitog kulturnog identiteta na što ih obvezuje profesionalni odnos prema radu, kao i poštovanje prema prvoj žrtvi fašističkog terora u Istri, Vladimiru Gortanu, čije ime naša škola s ponosom nosi. Naši učitelji - mentori i njihovi učenici redoviti su sudionici brojnih susreta i natjecanja o čemu svjedoče mnogobrojne pohvale i priznanja čime su značajno doprinijeli ugledu Škole, ali potaknuli izvrsnost i natjecateljski duh kod učenika. Stoga nije čudno da se možemo pohvaliti sa 7 učitelja u nastavnom zvanju mentora i 4 učitelja u nastavnom zvanju savjetnika.

Kvalitetu naših učitelja i stručnih suradnika prepoznale su visokoškolske ustanove sa sjedištem u Rijeci te Agencija za odgoj i obrazovanje. Tako je naša Škola vježbaonica Filozofskog i Učiteljskog fakulteta, Fakulteta za matematiku Sveučilišta u Rijeci i Katoličkog bogoslovnog fakulteta – Teologije u Rijeci što čini značajan doprinos u obrazovanju novih kadrova u odgoju i obrazovanju.

Da bi učenici te učitelji i stručni suradnici uspješno obavljali svoj posao, brine se administrativno-tehničko osoblje, naoko nevidljiv, ali iznimno važan i neizostavan dio naše Škole.
Kontakt

OŠ "VLADIMIR GORTAN"

Prilaz Vladimira Gortana 2

51 000 RIJEKA

 

tel. / fax: 051 / 218 749

e-mail: ured@os-vgortan-ri.skole.hr

 


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


TražilicaOglasna ploča

Korisni linkovi
Nastava na daljinu

Škola
 • Eudict - riječnik
 • Carnet
 • MZOS
 • Portal edu.hr

Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju